BEZ KOMPROMISU

Zadání pro vytvoření interiéru studia bylo jednoduché: mělo by jít o prostředí, v němž se návštěvníci, kteří si sem přicházejí odpočinout a nabýt nové energie, cítí dobře. Zároveň zde měl být patrný nádech či tón daleké Indie, neboť se zde pracuje s indickými ajurvédskými oleji a vůněmi. Tvůrce interiéru nic nekreslil, neplánoval, nevymýšlel.

 

Zde neplatí pravidlo, dvakrát měř, jednou řež, tvůrce veden srdcem a intuicí, rovnou řezal. Stěny i strop jsou obloženy dřevem, na něž je škoda pověsit obrazy, certifikáty a provozní řád. Kuchyňka je vyrobená z palisandrového dřeva, rovněž dveře a některé další kusy nábytku jsou vlastní výroby.

Za zmínku stojí také palisandrové reproduktorové soustavy, které umí hrát potichu a dobře. Vybavení bylo doplněno několika zakoupenými originálními kusy nábytku z Indie.

 

Díky prosklené stěně je zde také krásný výhled do krajiny. Výsledek předčil všechna očekávání, návštěvníkům je zde mimořádně dobře, cítí zde dobrou energii a navíc, je zde opravdu dobrá akustika, která nevznikla pracným měřením a projektováním, ale úplně náhodou. Proto se zde konají také malé komorní koncerty a přednášky.